Cesta: O nás / Tiskové centrum / Tiskové zprávy / DNS se stává distributorem společnosti Huawei

DNS se stává distributorem společnosti Huawei

Praha, 11. července 2012 - Společnosti DNS a Huawei, druhý největší světový dodavatel telekomunikačních technologií, uzavřely v červnu 2012 distribuční smlouvu pro oblast podnikových řešení v rámci České republiky a Slovenska. Lokální partnerství s firmou DNS představuje pro společnost Huawei významný strategický krok směrem k naplnění jejích růstových plánů nejen v ICT sektoru u podnikových a státních zákazníků.

Společnost DNS, přední Value Added Distributor (VAD) na českém trhu, bude fungovat jako nový prodejní kanál pro produkty a řešení Huawei v oblasti podnikových řešení. Za tímto účelem vzniklo na půdě DNS kompetenční centrum tvořené týmem odborníků. V souladu se zaměřením společnosti se soustředí především na projektově orientovaný business. Spolupráce DNS a Huawei je tak dobrou zprávou především pro partnery společnosti DNS a resellery působící na českém trhu v oblasti komunikací.

„Jsem přesvědčen, že šíře produktového portfolia, prokázaná technologická vyzrálost produktů a lokální podpora společnosti Huawei v kombinaci se znalostí českého trhu, technickými a marketingovými kompetencemi společnosti DNS, představuje pro partnery velmi atraktivní příležitost k nadstandardně profitabilnímu růstu v oblasti komunikací," řekl Petr Poláček, ředitel společnosti DNS.

„Díky dosavadnímu úspěšnému působení společnosti DNS na českém distribučním trhu věříme, že vzájemnou spoluprací brzy společně dosáhneme výrazných prodejních výsledků a to především v v oblasti projektů, kde sázíme na dobře známou přidanou hodnotu našeho nového partnera,“ řekl Tomáš Brouček, Country Manager divize podnikových a státních zákazníků v české pobočce Huawei.

O společnosti DNS

DNS je nejvýznamnějším distributorem s přidanou hodnotou IT technologií a projektů, působícím na českém trhu již 15 let. Společnost je součástí skupiny eD’ system Czech.  S obratem téměř 2 miliardy korun, v minulém fiskálním roce, je DNS a.s. nejvýznamnějším IT distributorem s přidanou hodnotou na českém trhu, s nejširším portfoliem dodávaných technologií. Jednotlivé divize společnosti DNS jsou zaměřeny na prodej produktů a služeb renomovaných renomovaných IT společností, mezi které patří firmy IBM, Hewlett- Packard, DELL, Check Point, Imperva, SafeNet, Fortinet, Enterasys  a další. DNS a.s. se získala ocenění „Český IT distributor roku 2011“ časopisu Reseller Magazine. Více informací najdete na www.dns.cz.

O společnosti Huawei

Huawei je přední světový dodavatel informačních a komunikačních řešení. Založena byla v roce 1987, dnes má celosvětově více než 130 000 zaměstnanců a působí ve 140 zemích. Produkty a řešení Huawei využívá více než třetina světové populace. V České republice působí Huawei od roku 2004, zaměstnává zde přes 300 lidí. Huawei Enterprise je dodavatelem ICT řešení a služeb pro podnikový sektor: od státní a veřejné správy, přes průmyslové podniky, bankovnictví a finančnictví, až po dopravu, energetiku, utility a další oblasti. Zaměřuje se na poskytování infrastruktury, komunikačních nástrojů, produktů pro datová centra a cloud computing i průmyslových aplikací. Více informací o řešeních pro podniky naleznete na enterprise.huawei.com.

Vážná Wi-Fi zranitelnost KRACK

18.10.2017