Cesta: O nás / Tiskové centrum / Tiskové zprávy / DNS se stává distributorem společnosti Huawei

DNS se stává distributorem společnosti Huawei

Praha, 11. července 2012 - Společnosti DNS a Huawei, druhý největší světový dodavatel telekomunikačních technologií, uzavřely v červnu 2012 distribuční smlouvu pro oblast podnikových řešení v rámci České republiky a Slovenska. Lokální partnerství s firmou DNS představuje pro společnost Huawei významný strategický krok směrem k naplnění jejích růstových plánů nejen v ICT sektoru u podnikových a státních zákazníků.

Společnost DNS, přední Value Added Distributor (VAD) na českém trhu, bude fungovat jako nový prodejní kanál pro produkty a řešení Huawei v oblasti podnikových řešení. Za tímto účelem vzniklo na půdě DNS kompetenční centrum tvořené týmem odborníků. V souladu se zaměřením společnosti se soustředí především na projektově orientovaný business. Spolupráce DNS a Huawei je tak dobrou zprávou především pro partnery společnosti DNS a resellery působící na českém trhu v oblasti komunikací.

„Jsem přesvědčen, že šíře produktového portfolia, prokázaná technologická vyzrálost produktů a lokální podpora společnosti Huawei v kombinaci se znalostí českého trhu, technickými a marketingovými kompetencemi společnosti DNS, představuje pro partnery velmi atraktivní příležitost k nadstandardně profitabilnímu růstu v oblasti komunikací," řekl Petr Poláček, ředitel společnosti DNS.

„Díky dosavadnímu úspěšnému působení společnosti DNS na českém distribučním trhu věříme, že vzájemnou spoluprací brzy společně dosáhneme výrazných prodejních výsledků a to především v v oblasti projektů, kde sázíme na dobře známou přidanou hodnotu našeho nového partnera,“ řekl Tomáš Brouček, Country Manager divize podnikových a státních zákazníků v české pobočce Huawei.

O společnosti DNS

DNS je nejvýznamnějším distributorem s přidanou hodnotou IT technologií a projektů, působícím na českém trhu již 15 let. Společnost je součástí skupiny eD’ system Czech.  S obratem téměř 2 miliardy korun, v minulém fiskálním roce, je DNS a.s. nejvýznamnějším IT distributorem s přidanou hodnotou na českém trhu, s nejširším portfoliem dodávaných technologií. Jednotlivé divize společnosti DNS jsou zaměřeny na prodej produktů a služeb renomovaných renomovaných IT společností, mezi které patří firmy IBM, Hewlett- Packard, DELL, Check Point, Imperva, SafeNet, Fortinet, Enterasys  a další. DNS a.s. se získala ocenění „Český IT distributor roku 2011“ časopisu Reseller Magazine. Více informací najdete na www.dns.cz.

O společnosti Huawei

Huawei je přední světový dodavatel informačních a komunikačních řešení. Založena byla v roce 1987, dnes má celosvětově více než 130 000 zaměstnanců a působí ve 140 zemích. Produkty a řešení Huawei využívá více než třetina světové populace. V České republice působí Huawei od roku 2004, zaměstnává zde přes 300 lidí. Huawei Enterprise je dodavatelem ICT řešení a služeb pro podnikový sektor: od státní a veřejné správy, přes průmyslové podniky, bankovnictví a finančnictví, až po dopravu, energetiku, utility a další oblasti. Zaměřuje se na poskytování infrastruktury, komunikačních nástrojů, produktů pro datová centra a cloud computing i průmyslových aplikací. Více informací o řešeních pro podniky naleznete na enterprise.huawei.com.

Dell EMC představuje Live Optics

15.12.2017

Staronové řešení od Dell EMC - přečtěte si, jak Vám může tato technologie pomoci.

Nová zranitelnost ohrožuje vývojáře aplikací pro Android

14.12.2017

nejnovější průzkum společnosti Check Point odhalil několik zranitelností, které ohrožují každou organizaci, která se věnuje Java nebo Android vývoji.