Cesta: O nás / Tiskové centrum / Tiskové zprávy / DNS se stává distributorem společností AdvaICT a INVEA-TECH

DNS se stává distributorem společností AdvaICT a INVEA-TECH

Praha, 24. září 2012 - Společnosti DNS, AdvaICT a INVEA-TECH, uzavřely v září 2012 distribuční smlouvu pro oblast bezpečnostních řešení v rámci České republiky a Slovenska. Partnerství s firmou DNS představuje pro obě společnosti významný krok směrem k rozšíření obchodního kanálu a širšímu uplatnění technologie obou společností.

V současné době je kladen vysoký důraz na analytické a řídící nástroje v oblasti bezpečnosti informačních technologií. Firmy AdvaICT a INVEA-TECH nabízejí nástroje pro analýzu komunikačního provozu bez analýzy datového obsahu paketu. Z povahy komunikace lze pak analyzovat typy použitých aplikaci a počty jejich uživatelů (např. torrent, skype, peer to peer, atd.), stejně jako nestandardní chování sítě způsobené například útoky, viry a dalšími.

„Společnost DNS, jako přední Value Added Distributor (VAD) na českém trhu, bude fungovat jako nový prodejní kanál pro řešení obou partnerů v oblasti bezpečnostních technologií. Jejich nástroje a řešení lze navíc plně integrovat s technologiemi většiny výrobců, které DNS má ve svém portfoliu,“ řekl Petr Poláček, ředitel společnosti DNS.

„INVEA-TECH si velmi váží možnosti využít pro svoji obchodní expanzi na českém a slovenském trhu nejvýznamnější distribuční společnost s vysokou přidanou hodnotou. Věříme, že v době rozvinutých cloudových řešení a v době stále většího nároku na udržení síťové bezpečnosti právě naše výrobky obohatí v této oblasti nabídku obchodních partnerů společnosti DNS,“ řekl Rostislav Vocilka, ředitel společnosti INVEA-TECH.

„Společnost AdvaICT, jako každý výrobce, potřebuje silného a stabilního partnera. Uzavření distribuční smlouvy je logickým krokem, od kterého očekáváme větší prosazení naší inovativní technologie na trhu,“ řekl Pavel Minařík, ředitel společnosti AdvaICT.

O společnosti DNS

DNS je nejvýznamnějším distributorem s přidanou hodnotou IT technologií a projektů (VAD), působícím na českém trhu již 15 let. Společnost je součástí skupiny eD’ system Czech. S obratem téměř 2 miliardy korun, v minulém fiskálním roce, je DNS a.s. nejvýznamnějším IT distributorem s přidanou hodnotou na českém trhu, s nejširším portfoliem dodávaných technologií. Jednotlivé divize společnosti DNS jsou zaměřeny na prodej produktů a služeb renomovaných renomovaných IT společností, mezi které patří firmy IBM, Hewlett-Packard, DELL, Check Point, Imperva, SafeNet, Fortinet, Enterasys a další. DNS a.s. získala ocenění „Český IT distributor roku 2011“ časopisu Reseller Magazine. Více informací najdete na www.dns.cz.

O společnosti AdvaICT

AdvaICT, a.s. je společnost poskytující vlastní řešení pro automatické odhalování provozních a bezpečnostních problémů a detekci anomálií. Společnost byla založena v roce 2006 jako spin-off Masarykovy univerzity. Založení předcházel dlouholetý akademický výzkum a vývoj technologií na bázi behaviorální analýzy sítě, který byl mimo jiné financován Ministerstvem obrany ČR, Evropskou Unií a Americkou armádou.

O společnosti INVEA-TECH

Společnost INVEA-TECH je výrobcem inovativních síťových řešení pro sítě od 10 Mbps do 100 Gbps. Portfolio produktů je zaměřeno na oblasti monitorování síťového provozu a bezpečnost (NetFlow, NBA), uchovávání provozních a lokalizačních údajů (Data Retention), zákonných odposlechů (IP Lawful Interception) a akceleraci aplikací v FPGA.

Dell EMC představuje Live Optics

15.12.2017

Staronové řešení od Dell EMC - přečtěte si, jak Vám může tato technologie pomoci.

Nová zranitelnost ohrožuje vývojáře aplikací pro Android

14.12.2017

nejnovější průzkum společnosti Check Point odhalil několik zranitelností, které ohrožují každou organizaci, která se věnuje Java nebo Android vývoji.