Cesta: O nás / Tiskové centrum / Tiskové zprávy / DNS se stává distributorem společností AdvaICT a INVEA-TECH

DNS se stává distributorem společností AdvaICT a INVEA-TECH

Praha, 24. září 2012 - Společnosti DNS, AdvaICT a INVEA-TECH, uzavřely v září 2012 distribuční smlouvu pro oblast bezpečnostních řešení v rámci České republiky a Slovenska. Partnerství s firmou DNS představuje pro obě společnosti významný krok směrem k rozšíření obchodního kanálu a širšímu uplatnění technologie obou společností.

V současné době je kladen vysoký důraz na analytické a řídící nástroje v oblasti bezpečnosti informačních technologií. Firmy AdvaICT a INVEA-TECH nabízejí nástroje pro analýzu komunikačního provozu bez analýzy datového obsahu paketu. Z povahy komunikace lze pak analyzovat typy použitých aplikaci a počty jejich uživatelů (např. torrent, skype, peer to peer, atd.), stejně jako nestandardní chování sítě způsobené například útoky, viry a dalšími.

„Společnost DNS, jako přední Value Added Distributor (VAD) na českém trhu, bude fungovat jako nový prodejní kanál pro řešení obou partnerů v oblasti bezpečnostních technologií. Jejich nástroje a řešení lze navíc plně integrovat s technologiemi většiny výrobců, které DNS má ve svém portfoliu,“ řekl Petr Poláček, ředitel společnosti DNS.

„INVEA-TECH si velmi váží možnosti využít pro svoji obchodní expanzi na českém a slovenském trhu nejvýznamnější distribuční společnost s vysokou přidanou hodnotou. Věříme, že v době rozvinutých cloudových řešení a v době stále většího nároku na udržení síťové bezpečnosti právě naše výrobky obohatí v této oblasti nabídku obchodních partnerů společnosti DNS,“ řekl Rostislav Vocilka, ředitel společnosti INVEA-TECH.

„Společnost AdvaICT, jako každý výrobce, potřebuje silného a stabilního partnera. Uzavření distribuční smlouvy je logickým krokem, od kterého očekáváme větší prosazení naší inovativní technologie na trhu,“ řekl Pavel Minařík, ředitel společnosti AdvaICT.

O společnosti DNS

DNS je nejvýznamnějším distributorem s přidanou hodnotou IT technologií a projektů (VAD), působícím na českém trhu již 15 let. Společnost je součástí skupiny eD’ system Czech. S obratem téměř 2 miliardy korun, v minulém fiskálním roce, je DNS a.s. nejvýznamnějším IT distributorem s přidanou hodnotou na českém trhu, s nejširším portfoliem dodávaných technologií. Jednotlivé divize společnosti DNS jsou zaměřeny na prodej produktů a služeb renomovaných renomovaných IT společností, mezi které patří firmy IBM, Hewlett-Packard, DELL, Check Point, Imperva, SafeNet, Fortinet, Enterasys a další. DNS a.s. získala ocenění „Český IT distributor roku 2011“ časopisu Reseller Magazine. Více informací najdete na www.dns.cz.

O společnosti AdvaICT

AdvaICT, a.s. je společnost poskytující vlastní řešení pro automatické odhalování provozních a bezpečnostních problémů a detekci anomálií. Společnost byla založena v roce 2006 jako spin-off Masarykovy univerzity. Založení předcházel dlouholetý akademický výzkum a vývoj technologií na bázi behaviorální analýzy sítě, který byl mimo jiné financován Ministerstvem obrany ČR, Evropskou Unií a Americkou armádou.

O společnosti INVEA-TECH

Společnost INVEA-TECH je výrobcem inovativních síťových řešení pro sítě od 10 Mbps do 100 Gbps. Portfolio produktů je zaměřeno na oblasti monitorování síťového provozu a bezpečnost (NetFlow, NBA), uchovávání provozních a lokalizačních údajů (Data Retention), zákonných odposlechů (IP Lawful Interception) a akceleraci aplikací v FPGA.

Milí partneři Dell EMC, nezmeškejte vysílání o novinkách v Partnerském programu Dell EMC!

11.08.2017

Nezmeškejte další vysílání pro partnery, které se bude konat 17. srpna. John Byrne, Jay Snyder, Joyce Mullen, Cheryl Cook a Jim DeFoe budou hovořit o aktualizacích programu a prioritách do budoucna.

Výprodej DEMO-centra Fujitsu za poloviční cenu!

10.08.2017

Připravili jsme pro Vás výprodej Fujitsu DEMO-centra s 50ti% slevou!