Cesta: O nás / Tiskové centrum / Tiskové zprávy / DNS se stala aliančním partnerem společnosti Insight v České republice

DNS se stala aliančním partnerem společnosti Insight v České republice

Praha, 23. května 2012 - Společnosti DNS a Insight, globální lídr v oblasti dodávek IT produktů a řešení dnes oznámily uzavření smlouvy o exkluzivním partnerství v rámci České republiky. DNS tak získává přístup k SW technologiím a kontraktům společnosti Insight (např. Large Account Resseller Microsoftu, Platinum Adobe) pro poskytování řešení a služeb s velkou přidanou hodnotou.

Tento kontrakt je výjimečným pro Českou a Slovenskou republiku. Společnost Insight tak rozšíří své zastoupení v rámci regionu o jednoho z nejvýznamnějších Valued Added Distributorů (VAD), kterým je společnost DNS. Její nově vzniklá divize Software bude poskytovat partnerům a zákazníkům nejen profesionální zákaznický servis spojený s licenčním poradenstvím, konzultantskou podporu s vlastní dodávkou softwarových licencí. Dále také služby správy softwarových aktiv (Software Asset Management - SAM) nebo integrace dodávaného software do infrastruktury zákazníků.

„Alianční partnerství s největším světovým prodejcem SW technologií je pro DNS významným krokem v dalším rozvoji obchodních aktivit na českém a slovenském trhu. Výrazně tím rozšíříme a věřím, že i zatraktivníme naši nabídku produktů i služeb obchodním partnerům společnosti,“ říká Petr Poláček, ředitel společnosti DNS.

„Česká republika a Slovensko patří k našim hlavním IT trhům ve východní Evropě. Jsme rádi, že můžeme v těchto zemích posílit naše obchodní aktivity právě díky společnosti DNS. Navíc budeme schopni poskytovat služby Software Asset Managementu našim společným zákazníkům, lépe řídit jejich softwarový inventář a zajistit soulad s legislativou,“ říká Antonio Sirera, regionální ředitel pro Švýcarsko, Rakousko, východní Evropu a Rusko.

O společnosti DNS

DNS je nejvýznamnějším distributorem s přidanou hodnotou IT technologií a projektů, působícím na českém trhu. Společnost je součástí skupiny eD’ system Czech.  S obratem téměř 2 miliardy korun, v minulém fiskálním roce, je DNS a.s. nejvýznamnějším IT distributorem s přidanou hodnotou na českém trhu, s nejširším portfoliem dodávaných technologií. Jednotlivé divize společnosti DNS jsou zaměřeny na prodej produktů a služeb renomovaných renomovaných IT společností, mezi které patří firmy IBM, Hewlett- Packard, DELL, Check Point, Imperva, SafeNet, Fortinet, Enterasys  a další. DNS a.s. se získala ocenění „Český IT distributor roku 2011“ časopisu Reseller Magazine. Více informací najdete na www.dns.cz.

O společnosti Insight

Insight Enterprises, Inc. je vedoucí technologický poskytovatel hardwaru, softwaru a řešení pro firmy a státní správu v Severní Americe, Evropě, na Blízkém východu, v Africe a Asii-Pacifiku. Insight pomáhá organizacím posunovat technologické hranice v oblastech Cloud, Virtualization, Data Center, Unified Communication & Collaboration, Networking & Security, Data Protection, Mobility & Point of Sale, a Office Productivity. Insight má ve svém portfoliu celosvětově více než milion zákazníků ve firemním sektoru a ve státní správě. S přibližně 5,300 pracovníky (celosvětově) se Insight v roce 2011 umístil na 471. příčce žebříčku „Fortune 500“ a v posledním finančním roce (skončil k 31. prosinci 2011) dosáhl obratu 5,3 miliard dolarů. Více informací najdete na www.insight.com.

Dell EMC představuje Live Optics

15.12.2017

Staronové řešení od Dell EMC - přečtěte si, jak Vám může tato technologie pomoci.

Nová zranitelnost ohrožuje vývojáře aplikací pro Android

14.12.2017

nejnovější průzkum společnosti Check Point odhalil několik zranitelností, které ohrožují každou organizaci, která se věnuje Java nebo Android vývoji.