Cesta: O nás / Tiskové centrum / Tiskové zprávy / DNS kupuje divizi Microsoft od společnosti Servodata

DNS kupuje divizi Microsoft od společnosti Servodata

Společnost DNS a.s., přední český distributor s přidanou hodnotou, oznamuje odkup softwarové divize Microsoft od společnosti Servodata a.s., čímž pro své klienty rozšiřuje nabídku při podpoře a prodeji softwarových licencí. DNS převzala celý obchodní tým, který se prodejem řešení založených na produktech společnosti Microsoft doposud pod hlavičkou Servodat zabýval.

Dne 8. 9. 2016 podepsaly obě společnosti smlouvu o prodeji a koupi části závodu, který se specializuje na prodej produktů společnosti Microsoft se statusem LSP (Licensing Solution Partner). „Zakoupení Microsoft divize je pro nás dalším důležitým krokem, který plně zapadá do strategie doplňování naší nabídky na poli prodeje a podpory SW řešení. Protože pod nás přechází i kompletní obchodní tým, bude plně zajištěna zákaznická kontinuita, neboť budeme pokračovat v poskytování veškeré podpory spojené s dodávkami těchto technologií a pro stávající partnery i zákazníky zůstanou stejné kontaktní osoby, na které byli zvyklí.“ říká Petr Kuliš, výkonný ředitel společnosti DNS.

„Jsem přesvědčený, že jsme v našem regionu vybrali pro tuto transakci tu nejlepší společnost, se kterou zároveň dlouhodobě spolupracujeme, jsme si lidsky i kulturně velmi blízcí, a která je plně připravená převzít jak naše zákazníky, tak i náš tým a tuto hodnotu úspěšně rozvíjet. Celému týmu bych rád poděkoval za skvělou práci, a poděkování patří i našim partnerům, se kterými jsme Microsoft technologie v roli LSP dodávali, a stejně tak koncovým zákazníkům,“ uvedl dnes generální ředitel společnosti Servodata a.s. Jiří Vytlačil.

Společnost Servodata je od poloviny dubna 2016 majoritně vlastněna poradenskou firmou BDO Advisory. Prodej divize Microsoft je jedním z restrukturalizačních kroků, které jsou pod gescí nového vlastníka v rámci celé skupiny Servodata realizovány. Cílem těchto kroků je zejména dominantní orientace společnosti Servodata na poskytování služeb s vysokou přidanou hodnotou a s přímou vazbou na poradenské aktivity BDO Advisory. Nejedná se pouze o samotné IT služby, ale také o zajišťování školících a vzdělávacích aktivit a dalších souvisejících služeb. Partner společnosti BDO Advisory Petr Kymlička k tomu podotýká: „Prodej divize Microsoft neznamená, že se nebudeme produktům Microsoft dále věnovat. Naopak, v úzké spolupráci se společností DNS se můžeme více orientovat na poskytování profesionálních služeb v dané oblasti, zatímco DNS zajistí samotnou distribuci.“

K samozřejmé součásti podpory DNS zákazníků patří i služby, které jsou pro úspěšnou dodávku SW řešení nezbytné. Řadí se mezi ně příprava obchodních nabídek a návrhů technických řešení, marketingové aktivity, podpora v oblasti financování a v neposlední řadě také vzdělávání a školení. Do těchto oblastí je DNS připravena dále investovat, což zákazníkům zaručuje jistotu a budoucnost v rámci vzájemné spolupráce.

Transakce změny vlastnictví bude ukončena po schválení Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže a vypořádání všech dalších náležitostí s transakcí souvisejících.

Switch Dell EMC S4200-ON: Řešení Open Networking pro aplikace propojení datových center

09.11.2017

Vstupte na trh v hodnotě 4,4 miliardy USD díky novému přepínači řady S4200-ON, který byl účelně navržen pro aplikace typu top-of-rack a propojení datových center.

Ransomware Bad Rabbit

08.11.2017

Koncem října se objevil ransomware známý coby „Bad Rabbit“ a rozšíříl se hlavně v Rusku a na Ukrajině.