Cesta: O nás / Tiskové centrum / Tiskové zprávy / DNS je autorizovaným distributorem serverů Lenovo System x

DNS je autorizovaným distributorem serverů Lenovo System x

Společnost DNS, největší distributor s přidanou hodnotou na českém trhu, zůstává i po vyčlenění serverů System x z portfolia IBM pod hlavičku Lenovo System x certifikovaným distributorem této produktové řady a zároveň místem pro zajištění technické podpory řešení. Společnost Lenovo převzala v říjnu 2014 kompletní portfolio produktů architektury x86 divize IBM. Definitivní začlenění serverů System x do Lenova na českém trhu nastalo 1. ledna 2015.

Přesun portfolia pod značku Lenovo se týká níže uvedených produktových kategorií, které zároveň zůstávají v autorizované v distribuci DNS včetně technické podpory:

• tower a rack servery IBM System x
  • BladeCenter a Flex System blade servery a switche
  • x86- Flex integrované systémy (Power část zůstává i nadále v IBM)
  • NeXtScale a iDataPlex servery
  • software, servisní a záruční služby spojené s uvedenými produkty

Změna vendora pro partnery, respektive koncové zákazníky, znamená pouze přebrandování dodávaných produktů z IBM na Lenovo System x. I nadále tak bude možné objednávat jednotlivá řešení Lenovo pod stejným produktovým číslem, jako tomu bylo u IBM. Výjimka nastane pouze u servisních balíčků ServicePac a OEM produktů (storage, SW a SAN); ty získají nová produktová čísla, pod kterými budou k objednání od ledna 2015. Stávající nákupní procesy tedy znamenají pouze drobnou úpravu dosavadních nákupních zvyklostí.

Hladký přechod se týká rovněž uzavřených partnerských smluv s IBM a také platných certifikací. Vše je ponecháno beze změny – smlouvy i certifikace platí i pod hlavičkou Lenova. Výrazněji se změny dotýkají procesu registrace obchodních příležitostí, kdy si partneři mohou nově zadávat žádosti o schválení projektů přímo v nástroji Pre-Sales Advisor (PSAT). Tím se proces schvalování výrazně urychlí a především zjednoduší.

Motivační program pro obchodní partnery Know Your IBM zůstane zachován, pouze bude fungovat pod novým označením Lenovo eXpert Achievers Program (LEAP). Pro nákup produktů Lenovo bude i nadále možné využít službu financování IBM Global Financing (IGF).

"Pevně věřím, že se servery Lenovo System x brzy stanou jedničkou na poli x86 serverů. Uděláme pro to maximum,“ říká Petr Plodík, šéf divize IBM a Lenovo společnosti DNS.

„Převzetím IBM System x serverů získalo Lenovo kvalitní produkty s dlouholetou tradicí a zároveň celou strukturu globálního týmu, služeb a systémů. Tedy nejenom cennou značku, ale i tisíce kvalifikovaných odborníků, kteří se dlouhá léta podíleli na vývoji, podpoře a prodeji těchto produktů. Tím si zajistilo přístup k záručním a servisním službám IBM, které jsou celosvětově vnímány jako jedny z nejkvalitnějších a znamenají významnou přidanou hodnotu pro partnery a koncové zákazníky. To vše, společně s novou dynamickou obchodní strategií Lenova, je z pohledu DNS velmi silným nástrojem pro uchopení nových obchodních příležitostí,“ říká Kamila Jeřábková, Product Manager Lenovo ve společnosti DNS.

Pro více informací kontaktujte:

DNS:

Kamila Jeřábková

Product Manager Lenovo

Email: kjerabkova@dns.cz

Tel.: +420 734 161 516

V softwarově definovaném světě záleží na vysoce výkonném hardwaru více než kdy dříve

23.11.2017

Zákazníci stále častěji hledají řešení hyperkonvergované infrastruktury, která jsou jednoduchá, přímočará a cenově výhodná s ohledem na implementaci i správu. Dell EMC má odpověď.

Inovace v oblasti úložišť střední třídy pro zákazníky i partnery

23.11.2017

Společnost Dell EMC posílila své portfolio úložišť střední třídy. Podívejte se jak!